NIEUWS: BREICAFE DE WAKER VIERT HAAR 5-JARIGE BESTAAN

Op woensdag 13 februari viert ”Breicafé de Waker” haar 5-jarige jubileum.

Magda Karssen, Gerry Hanneman en Marja Kroonenburg namen in 2014 het initiatief om de Maassluis visserstrui, een mooi stukje cultureel erfgoed, in ere te herstellen. Zij deden dat in het kader van het 400-jarig bestaan van Maassluis. Het Breicafé vestigde zich in Grand Café de Waker op de Markt en sindsdien komen gemiddeld zo’n 25 a 30 vrouwen elke woensdagmorgen bij elkaar.

Aanvankelijk werden vooral Maassluise visserstruien gebreid maar na verloop van tijd drongen ook allerlei andere patronen door aan de breitafels. Nog steeds worden en Maassluise visserstruien besteld en helemaal op maat gemaakt. Het breiloon gaat nog steeds naar het goede doel: de stichting Monstersche Sluis.

Het Breicafé komt elke woensdagochtend samen in Grand Café de Waker aan de Markt 6.