Welkom in Grand Café de Waker

Beste gast,

U bevindt zich in het oude centrum van Maassluis: een stad die al 400 jaar oud is. Grand café de Waker heeft historisch karakter en de gezellige dorpse sfeer van de oude markt. Het is een plek voor jong en oud. Een plek om samen te komen of alleen. Voel u thuis en wees op uw gemak. Het personeel staat altijd voor u klaar.

Wees welkom!

Grand café De Waker

Grand café De Waker is een sfeervolle horecagelegenheid in het historische hart van Maassluis. U kunt hier terecht voor koffie met gebak, een heerlijke lunch en een gezellige borrel met een assortiment aan speciale bieren. Op de eerste verdieping is ruimte voor besloten diners, borrels of bruiloften.

Historie

De Wakerdijk

Grand café de Waker leent zijn naam aan de oude Wakerdijk die vlak achter de Markt in Maassluis is gelegen. Deze dijk beschermde Maassluis en het achterland tot in de 19e eeuw tegen hoogwater. Met de bouw van de Nieuwe Waterweg in 1872 werd een nieuwe dijk voor de Wakerdijk aangelegd, waardoor de oude dijk zijn primaire waterkerende functie verloor en de ‘Waker’ een ‘Slaper’ werd.

Historie Markt 6

Het pand aan Markt 6, waar nu Grand café De Waker is gevestigd, was ooit een pand dat leek op een ‘rederswoning’. In 1898 werd de rederswoning vervangen voor een nieuw pand waar zich tussen 1898 en 1960 verschillende winkels in vestigden, waaronder kledingmagazijn De Bruijn (1989-1947) en Middelwijk (1959). Halverwege de jaren ’60 werd het gebouw gesloopt en werd er opnieuw een winkelpand gebouwd.

Markt 6 staat binnen Maassluis vooral bekend vanwege De Gruyter, een populaire kruidenierszaak met een luxe uitstraling die zich er begin jaren ’70 vestigde. Menig Maassluizer herinnert de Gruyter aan zijn speciale aanbiedingen, zoals ‘het snoepje van de week’ en de bekende 10% korting.  Inmiddels heeft het oude ‘De Gruyter pand’ plaatsgemaakt voor een modern gebouw, waarin Grand café de Waker, langzaam maar zeker, het historisch karakter en de gezellige, dorpse sfeer van de oude markt in ere probeert te herstellen.


GRAND CAFÉ DE WAKER

Markt 6, 3142 GG Maassluis
010 – 795 40 78

 


OPENINGSTIJDEN

Maandag en dinsdag | Gesloten
Woensdag t/m zondag | 11:30 – 22:00 uur