Over ons

Beste gast,

Je bevindt je in het oude centrum van Maassluis: een stad die al 400 jaar oud is. Grand Café de Waker heeft historisch karakter en de gezellige dorpse sfeer van de oude markt. Het is een plek voor jong en oud. Een plek om samen te komen of alleen. Voel je thuis en wees op je gemak. Het personeel staat altijd voor je klaar.

Wees welkom!

Historie

De Wakerdijk

Grand café De Waker is een sfeervolle horecagelegenheid in het historische hart van Maassluis. Je kunt hier terecht voor koffie met gebak, een heerlijke lunch en een gezellige borrel met een assortiment aan speciale bieren. Op de eerste verdieping is ruimte voor besloten diners, borrels of bruiloften.

Markt 6

Het pand aan Markt 6, waar nu Grand café De Waker is gevestigd, was ooit een pand dat leek op een ‘rederswoning’. In 1898 werd de rederswoning vervangen voor een nieuw pand waar zich tussen 1898 en 1960 verschillende winkels in vestigden, waaronder kledingmagazijn De Bruijn (1989-1947) en Middelwijk (1959). Halverwege de jaren ’60 werd het gebouw gesloopt en werd er opnieuw een winkelpand gebouwd.

Markt 6 staat binnen Maassluis vooral bekend vanwege De Gruyter, een populaire kruidenierszaak met een luxe uitstraling die zich er begin jaren ’70 vestigde. Menig Maassluizer herinnert de Gruyter aan zijn speciale aanbiedingen, zoals ‘het snoepje van de week’ en de bekende 10% korting.  Inmiddels heeft het oude ‘De Gruyter pand’ plaatsgemaakt voor een modern gebouw, waarin Grand café de Waker, langzaam maar zeker, het historisch karakter en de gezellige, dorpse sfeer van de oude markt in ere probeert te herstellen.